6 Aralık 2012 Perşembe

EZO GELİN ÇORBASI


MALZEMELER

1 büyük soğan
1 büyük patates
2 adet havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,kara biber,nane,salça


YAPILIŞI

Ezo gelin Çorbası
Havuç,soğan ve patatesler küçük doğranıp, 1 kg suda tuz ilavesi ile haşlanır.Havuçlar yumuşayınca ocaktan alınıp,blenderdan geçirilir.Yıkanmış mercimekler ezilmiş harca ilave edilerek tekrar kaynatılır.Mercimekler pişince ateşin altı kapatılır.Ayrı bir kapta 2 kaşık yağ ve 1 kaşık un iyice kavrulur.Salça ilavesi ile sulandırılır.Üzerine diğer tencerede haşlanan karışım dökülerek kıvamını buluncaya kadar sulandırılır.Ayrı bir tavada yağ,nane ve kırmızıbiber kavrularak çorbaya dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder