MALZEMELER
1 büyük soğan
1 büyük patates
2 adet havuç
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,kara biber,nane,salça
YAPILIŞI
![]() |
Ezo gelin Çorbası |
Havuç,soğan ve patatesler küçük doğranıp, 1 kg suda tuz ilavesi ile haşlanır.Havuçlar
yumuşayınca ocaktan alınıp,blenderdan geçirilir.Yıkanmış mercimekler ezilmiş
harca ilave edilerek tekrar kaynatılır.Mercimekler pişince ateşin altı
kapatılır.Ayrı bir kapta 2 kaşık yağ ve 1 kaşık un iyice kavrulur.Salça ilavesi
ile sulandırılır.Üzerine diğer tencerede haşlanan karışım dökülerek kıvamını
buluncaya kadar sulandırılır.Ayrı bir tavada yağ,nane ve kırmızıbiber
kavrularak çorbaya dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder