MALZEMELER
1 bütün piliç
6 bardak su
Yarım bardak tel şehriye
100 gr. Tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
![]() |
Tavuk Çorbası |
Temizlenmiş,yıkanmış piliç yağın içinde çevrilerek iyice
kızartılır.Daha sonra büyük bir tencerede kaynayan suyun içine atılıp,
kemiklerinden ayrılacak duruma gelinceye kadar pişirilir.Pişen piliç tencereden
alınıp kalan suyuna tel şehriyeler atılır.Tel şehriyeler yumuşayınca,bir kaşık
un suda eritilip çorbaya ilave edilir.Ayıklanan piliç ,tuz,karabiber katılarak
ateşten alınır.Salça yağda kavrularak çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder