6 Aralık 2012 Perşembe

HAMUR ÇORBASI (Balıkesir Yöresi)


MALZEMELER

1 bardak haşlanmış nohut
1 parça kemikli tavuk göğsü
8 su bardağı su
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,karabiber

Hamuru için
1 su bardağı un
1 yumurta
Kıvamı kadar su

YAPILIŞI

Su ,yumurta ve 1 bardak un ile katı bir hamur yapılır.Mantı hamuru gibi açılıp bir bez üzerine 1 gün kurumaya bırakılır.Nohutlar geceden ıslanır.Tavuk 8 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır.Suyu alınıp etleri bir tencereye didiklenir.Tavuk suyu ayrı bir tencerede kaynatılır.Su kaynamaya başlayınca akşamdan açılıp,kurutulmuş hamurlar kaşığa gelecek büyüklükte kırılıp kaynayan suyun içine atılır.Tavuk etleri ve nohut ilave edildikten sonra ateşten alınır.Tuzu karabiberi katılır.Ayrı bir tavada yağ salça ile kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder