MALZEMELER
1 bardak haşlanmış nohut
1 parça kemikli tavuk göğsü
8 su bardağı su
1 kaşık domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz,karabiber
Hamuru için
1 su bardağı un
1 yumurta
Kıvamı kadar su
YAPILIŞI
Su ,yumurta ve 1 bardak un ile katı bir hamur yapılır.Mantı
hamuru gibi açılıp bir bez üzerine 1 gün kurumaya bırakılır.Nohutlar geceden
ıslanır.Tavuk 8 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır.Suyu alınıp etleri bir
tencereye didiklenir.Tavuk suyu ayrı bir tencerede kaynatılır.Su kaynamaya
başlayınca akşamdan açılıp,kurutulmuş hamurlar kaşığa gelecek büyüklükte
kırılıp kaynayan suyun içine atılır.Tavuk etleri ve nohut ilave edildikten
sonra ateşten alınır.Tuzu karabiberi katılır.Ayrı bir tavada yağ salça ile
kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir ve servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder