MALZEMELER
1 adet büyük kereviz
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet pırasa
1 yumurta
1 fincan süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Bir tencerenin içinde yağ eritilir.İnce doğranmış soğanlar
içine atılarak pembeleştirilir.Pembeleşince Un ilave edilip karıştırılır.Ayrı
bir yerde küçük doğranmış sebzeler et suyunda yumuşayıncaya kadar
haşlanır.Haşlanan sebzeler unlu karışıma ilave edilerek bir taşım
kaynatılır.Süt ve yumurta terbiye edilerek çorbaya katılır.Blenderde ezilerek
püre haline getirilir.Üzerine kırmızıbiberli yağ dökülerek maydonozla servis
yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder