6 Aralık 2012 Perşembe

Zılbaç Paça Çorbası





malzemeler

8 adet koyun paçası
3 çorba kaşığı sirke
5 diş sarımsak
1 tutam zerdeçal
8 bardak su
2 kaşık un
Tane karabiber,tuz

yapılışı

Çok iyi temizlenmiş paçalar düdüklü tencerede 1 kaşık tane karabiber ile birlikte 45 dakika haşlanır.Düdüklü tencereden çıkartılır,etler kemiklerden ayrılır.Tenceredeki su süzgeçten geçirilerek etlere ilave edilir.Zerdeçal ve un 1 çay bardağı suda eritilip çorbaya ilave edilir.Sarımsaklar havanda tuz ile dövülür. Sirke ile karıştırılıp çorbaya ilave edilir.Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınarak servis yapılır. www.yemektarifleri0.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder