6 Aralık 2012 Perşembe

HAYIR ÇORBASI


MALZEMELER

Yarım kg kemikli kuzu eti
1 bardak haşlanmış nohut
1 bardak un
1 tane soğan
Br tutam maydonoz
3 kaşık margarin
1 yumurta
Tuz,karabiber

YAPILIŞI

Un yumurta ile katı bir hamur yapılır.Merdane ile açılıp kurumaya bırakılır.Yarım kg kemikli kuzu eti içine maydonoz ve soğan koyarak haşlanır.Etler kemiklerinden ayrıldığı zaman ayıklanıp didiklenirler.Çorba suyu süzülüp içine haşlanmış nohutlar atılır.Didiklenen etlere tuz ve karabiber ilave edilir.Kuruyup küçük parçalara kırılmış hamur kaynayan çorbaya ilave edilir.Bir tavada kırmızıbiberle kızdırılan yağ çorbaya dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder