MALZEMELER
Yarım kg kemikli kuzu eti
1 bardak haşlanmış nohut
1 bardak un
1 tane soğan
Br tutam maydonoz
3 kaşık margarin
1 yumurta
Tuz,karabiber
YAPILIŞI
Un yumurta ile katı bir hamur yapılır.Merdane ile açılıp
kurumaya bırakılır.Yarım kg kemikli kuzu eti içine maydonoz ve soğan koyarak
haşlanır.Etler kemiklerinden ayrıldığı zaman ayıklanıp didiklenirler.Çorba suyu
süzülüp içine haşlanmış nohutlar atılır.Didiklenen etlere tuz ve karabiber
ilave edilir.Kuruyup küçük parçalara kırılmış hamur kaynayan çorbaya ilave
edilir.Bir tavada kırmızıbiberle kızdırılan yağ çorbaya dökülerek servis
yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder