6 Aralık 2012 Perşembe

KIYMALI TARHANA ÇORBASI


MALZEMELER

100 gr kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 kepçe tarhana
5 bardak et suyu veya sade su
3 diş sarımsak,
1 tane soğan
Tuz,karabiber,nane

YAPILIŞI

Rendelenmiş soğan yağda iyice kavrulur.İçine kıyma ilave edilir.Kıyma çok ufak parçalara bölününceye kadar kavrulur.Salça ve ince kıyılmış sarımsaklar ilave edilir.Yavaş yavaş su katılarak karıştırılır.İyice kaynayan karışıma suda ezilmiş tarhana ilave edilir.Devamlı karıştırılarak topaklaşması önlenir.Koyunlaşınca ateşten alınır.İstenirse nane ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder