MALZEMELER
1 adet temizlenmiş kuzu işkembesi
10 bardak su
2 yumurta
3 kaşık un
Yarım lt süt
4 kaşık tereyağı
4 diş sarımsak
Sirke,tuz
Karabiber,kırmızı biber
YAPILIŞI
Temizlenmiş işkembe düdüklü tencerede iyice haşlanır.İsteğe
göre küçük parçalara kesilir.Yağ, un ile iyice pembeleşinceye kadar
kavrulur.Haşlanan işkembenin suyu kavrulmuş una katılarak
kaynatılır.İşkembeler,tuz ve karabiber kaynayan çorbaya ilave edilir.Ayrı bir
kapta yumurta, süt ve limon terbiye edilerek çorbaya katılır.Yağ kırmızıbiberle
kavrularak,çorbanın üzerine gezdirilir.İstenirse haşlanmış nohutta atılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder