6 Aralık 2012 Perşembe

İŞKEMBE ÇORBASI


MALZEMELER

1 adet temizlenmiş kuzu işkembesi
10 bardak su
2 yumurta
3 kaşık un
Yarım lt süt
4 kaşık tereyağı
4 diş sarımsak
Sirke,tuz
Karabiber,kırmızı biber

YAPILIŞI

Temizlenmiş işkembe düdüklü tencerede iyice haşlanır.İsteğe göre küçük parçalara kesilir.Yağ, un ile iyice pembeleşinceye kadar kavrulur.Haşlanan işkembenin suyu kavrulmuş una katılarak kaynatılır.İşkembeler,tuz ve karabiber kaynayan çorbaya ilave edilir.Ayrı bir kapta yumurta, süt ve limon terbiye edilerek çorbaya katılır.Yağ kırmızıbiberle kavrularak,çorbanın üzerine gezdirilir.İstenirse haşlanmış nohutta atılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder